CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Andreas Nyberg

Tjena Andreas a.k.a. mr Beardman! Berätta lite kort om dig själv.
– Jag heter som sagt Andreas Nyberg, är 29 år, sambo med Elin Blomquist och är född och uppvuxen på Gotland. Flyttade hit till Ö-vik i augusti då jag började plugga till personalvetare i Umeå. Är numera en av medlemmarna i Hanabäcks-maffian (ett flertal av CrossFit Öviks medlemmar huserar just från Hanabäck, red. anm.).

Vad har du för träningsbakgrund?
– Tränade handboll och fotboll som yngre men slutade med handbollen efter en skidkrasch och ett pajat korsband när jag var 18 år. Efter det hade jag en period på nästan 7 år då jag inte tränade något alls. Började dock ta tag i träningen igen för ett par år sedan, då med löpning och gym.

Du har ju tränat hos oss ett tag nu; vad anser du vara det bästa med CrossFit Övik?
– Det bästa med CrossFit Övik är gemenskapen, den familjära stämningen och variationen i träningen du får med både styrka, kondition och rörlighet. Och såklart alla duktiga coacher som sitter på så otroligt mycket kunskap om träning.

Finns det något du åstadkommit med din träning genom CrossFit Övik?
– Förutom att jag blivit starkare så har jag också förbättrat min rörlighet, något som minst sagt behövdes. Jag klarar fler pull-ups nu och i Open 16.1 dunkade jag dit mina första chest-to-bar! Det kunde jag definitivt inte innan jag började här.

Sex snabba:
Träningsmål 2016?
– Att klara dem där jäkla double unders och det hade ju varit trevligt att klara en muscle-up innan årets slut också.

Roligaste övningen?
– Jag gillar alla kettlebellövningar men speciellt clean and jerk.

Värsta övningen?
– Det måste vara burpees, thrusters OCH overhead squat!

Passet som ger dig mardrömmar?
– Något med både burpees och thrusters, typ Open 16.5.

Bästa träningslåten?
– Är allätare så det mesta går bra. När jag kör metcons brukar jag ändå inte höra vad det är för musik.

Favoritmat?
– Hamburgare! Är en riktig hamburgarenörd! Gör även Norrlands kanske bästa burgare eller i alla fall en av dem bättre.

Något annat du vill dela med dig av? Skägglängd?
– Trots Malin och coach Joels önskningar så kommer jag aldrig att fläta skägget!