CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Jens Göransson

Tjena Jens! Berätta, vem är du?
– Jens Göransson är jag. Är 25 år gammal och jobbar som snickare. Gillar att träna, äta och hitta på dumma saker!

Vad har du för träningsbakgrund?
– Började träna CrossFit för ca 5 år sen och innan dess så spelade jag innebandy som målvakt. Det har jag hållit på med sen jag var en liten grabb. Förutom det har jag också klämt in en del fotboll, hockey, tennis och lite olika kampsporter. Så jag har hållit mig sysselsatt med lite allt möjligt. Men idag tränar jag enbart CrossFit, det täcker allt!

Du är en av de som tränat allra längst och är dessutom en av ägarna och instruktör på boxen. Vad anser du vara det bästa med CrossFit som träningsform och CrossFit Övik som box?
– Det är en träningsform där man känner att man får utnyttja kroppens kapacitet och den är väldigt varierande. CrossFit har många olika moment och som Björgvin Gudmundsson, en av mina favorit atleter inom sporten, sa:  ”I like to suffer”! Det fina med CFÖ är att man alltid har någon att träna med och för en tävlingsmänniska som mig betyder det att man alltid har nån att tävla mot, vilket jag upplever ger en bättre träning.

Något du åstadkommit med din träning genom CrossFit Övik?
– Oj, känns som att det finns för mycket för att ta upp här. Men några få saker är att jag lärt mig olympiska lyfta, så pass bra att jag lyckats kvala in till SM. Jag har lärt mig gå på händer, göra muscle-ups och jag har till och med lärt mig göra backflips. Har också bara blivit mycket starkare och fått en mycket bättre kroppskontrol!

Sju snabba:

Träningsmål 2017?
– Vinna en tävling

Roligaste övningen?
– Gå på händer, allting blir roligare när man är upp och ner.

Värsta övningen?
– ”Assault Bike”-cykling

FavoritWOD/pass?
– Gillar ju gymnastik och tyngdlyftningen mest, så någon sorts blandning av det!

Bästa träningslåten? 
– Beror ju helt och hållet på vad man ska göra, om det är nånting supersnabbt och intensivt vill man kanske ha ”Last time – Knife party remix”, medans om det är nått tyngre  så vill man ha nån stenhård metal låt som ”Before I forget” med Slipknot.

Favoritmat?
– Nästan vad som helst bara det är grillat!

Det här vet typ ingen om mej..:
– … Jag har inte alltid haft magrutor.

 

Slutligen; något att säga till alla därute som funderat på att besöka/börja träna hos CrossFit Övik?
– Även om du inte vill träna för att tävla så kommer du lära dig nya saker, bli starkare och bara må bättre! Tillsammans kommer vi göra dig starkare och bättre än du var igår. Så det är bara upp till dig, dyk upp!