CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Linda Glans

Hej Linda! Berätta lite om dig själv!
– Jag heter Linda Glans, är 29 år, gift med coach Anton och mamma till snart 1-åriga Malte. Jobbar som barnmorska på Human Resurs och är delägare och instruktör på CrossFit Övik. Utöver träningen så älskar jag att läsa och är sjukt svag för lakrits!

Vad har du för träningsbakgrund?
– Simmade under min barndom fram till gymnasieåldern. Efter det blev jag en riktig gymråtta tills det att jag fann CrossFit 2010. Snöade in mig på spinning en period även.

Du har ju varit med och grundat boxen och tränar ständigt, men vad anser du vara det bästa med CrossFit Övik?
– Gemenskapen och att man alltid längtar tills nästa pass eftersom att de aldrig ser likadana ut. Hatar att gnugga på med samma träningsrutin vecka in och ut. Om min tid bland gymmaskinerna lärt mig någonting så är det det. Variation behövs.

Något särskilt du åstadkommit med din träning genom CrossFit Övik?
– Jag trodde nog aldrig att jag skulle hålla på med tyngdlyftning i mitt liv men här står jag. Sen är det jättemånga saker jag lärt mig genom den funktionella träningen som att gå på händer, länka pull-ups och klättra i rep. Jag har alltid känt mig medelmåttig i min idrottskarriär men med CrossFit kan jag ändå känna mig riktigt grym på vissa saker.

Vad tycker du är det bästa med att vara instruktör på CrossFit Övik?
– Att skriva riktigt köttiga pass, haha! Jag tycker om när det gör lite ont. Är så klart jättekul att kunna lära folk på rätt sätt från grunden till skillnad från hur jag själv gjorde (youtube och bloggar) och följa deras utveckling och framgångar.

Sju snabba:
Träningsmål 2016?
– Ja, måste väl säga att sätta muscle up:en men i stort vill jag bli bättre på gymnastiken.

Roligaste övningen?
– Har alltid vart Clean and Jerk men nu har den ersatts av Back Squats. Gud vilken underbar övning!

Värsta övningen?
– Burpees…. helt klart. Och sen alla andra då som ba’ ”burpees är vila, dom går alltid att pace:a”. Pyttsan heller!

FavoritWOD/pass?
– Typ alla Girls. Älskar benchmarks (tror alla vet det vid det här laget).

Bästa träningslåten?
– Har vart den under en lååång tid och kommer nog alltid att vara det: Knife Party med Power Glove.

Favoritmat?
– Oj! Just nu då man har en elvamånaders bebis hemma får man nöja sig med om den är varm. Men annars så renskavsgryta och flygande Jacob.

Det här vet typ ingen om mej:
– Haha, brukar alltid svara ”mitt vatten gick på boxen” men det vet nog alla mina träningskompisar redan eftersom de var där. Men i övrigt så bakar jag grymma pitabröd!

Slutligen, något att säga till alla därute som funderat på att besöka/börja träna hos Crossfit Övik?
KOM!!!