CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Maja Elnerud!

Hej Maja! Berätta, vem är du?
– Jag är 33 år ung, bor i ett fint litet ”plåthus” i Domsjö sedan drygt 2 år med mina tre sibiriska innekatter. Utbildad kemisk biolog, men jobbar med materialprovning av rostfritt stål på OSTP i Svedjeholmen. Uppväxt i en liten ort som heter Rosersberg, mittemellan Stockholm och Uppsala, 10 min med bil från Arlanda. Genomförde GMU 2011, och är sedan dess med i hemvärnet. Fotograferar en hel del och har hittat hem här i Övik. Har under de senaste 10 åren bott på 7 olika orter i Sverige.

Vad har du för träningsbakgrund?
– Brukar säga att jag testat de flesta olika sporter utom fotboll, ishockey och bandy. Började min karriär med handboll, har sedan ridit både på ridskola och haft egen häst i totalt 10 år, spelat innebandy i juniorlag och skollag, spelat basket i gymnasiets skollag, tränat judo och brasiliansk jiujiutsu. Har även dansat streetdance, paddlat kajak och är en vilande aktiv orienterare.

När jag pluggade på universitetet i Linköping så började jag med gruppträningspass (Les Mills), sen har jag troligen testat och tränat de flesta sådana fram till jag flyttade till Övik. Har aldrig tränat på gym i den bemärkelsen, utan startade med det när jag kom hit, lite tack vare CrossFit och intresset för styrkelyft.

Du har ju tränat med oss ett bra tag , vad anser du vara det bästa med CrossFit Övik?
– Gemenskapen och att känna att man hör hemma med folk som har samma intresse, att träna med likasinnade. Även att man överraskar sig själv gång på gång och faktiskt vågar tänja på sina gränser.

Något du åstadkommit med din träning genom CrossFit Övik?
– Mycket, som att våga mer och utmana mig själv. Att tro på mig själv och göra sådant jag typ aldrig gjort tidigare, som att stå på händer och stå på huvudet. Bästa tillfällena har varit när allt lossnar, när tekniken i lyften (snatch och clean) lossnat, när jag kunde göra Toes-to-bar bara sådär efter ha kämpat länge.

Vågade mig på att tävla i en CrossFit-tävling i nybörjarklass i juli. Det trodde jag faktiskt inte jag skulle göra i början av 2016!

Sju snabba:
Träningsmål 2016/17?
– Bli starkare!

Roligaste övningen?
– All tyngdlyftning!

Värsta övningen?
– Burpees!

FavoritWOD/pass?
– OTM, 3/5/X rft, chipper, pass där man gör en serie övningar och ökar vikten varje 90 sek till fail.

Bästa träningslåten?
– Allt med bra pump. Tränar jag själv så gärna allt med Sabaton.

Favoritmat?
– Det ska då vara äkta östgötsk raggmunk med fläsk å lingonsylt!

Det här vet typ ingen om mej:
– Har skrivit och publicerat en bok som jag skrev under långa nätter på högstadiet!
Har också ridit i 10 års tid, tävlat i hoppning, och var riktigt duktig på dressyr. Levde och andades hästar och  ridning, det var mitt liv som jag var tvungen att sluta med pga min allvarliga hästallergi. CrossFit- och styrkelyftträningen är den första träningsform som faktiskt kan mäta sig med ridningen.

Slutligen; något att säga till alla därute som funderat på att besöka/börja träna hos CrossFit Övik?
Det är bara att komma och testa, för alla har vi varit nybörjare någon gång. Och man måste börja för att kunna bli bra. Bara man börjar så fastnar man, man får ett nytt beroende, och har sjuhelsikes kul med likasinnade. Kan kort och gott säga att: när du väl testat det så kommer du undra varför du inte börjat tidigare ;).