CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Morteza Hassani

Tjena Morteza! Berätta lite kort om dig själv!
– Jag heter Morteza, är 28 år och föddes och växte upp i Iran. Mina föräldrar kommer ursprungligen från Afghanistan. Flyttade till Sverige 2008. Har gått i skolan här (SFI och komvux) och läser nu vård- och omsorg och blir färdig undersköterska till julen. Jobbar vid sidan om skolan på ett boende för ensamkommande flyktingbarn samt som skötare på psykiatrin.

Vad har du för träningsbakgrund?
– När jag bodde i Iran tränade jag mest Thaiboxning. Sedan jag flyttade till Sverige blev det mest styrketräning på gym.

Du har ju tränat hos oss ett tag nu; vad anser du vara det bästa med CrossFit Övik?
– Helt klart atmosfären! Det är mycket vänligt här, alla tar hand om varann och pushar varann under passen. Sen gillar jag den varierande träningen och utmaningarna. Nästan varje pass använder man liksom maximal förmåga för att klara av och bli lite starkare eller bättre.

Är det något speciellt du åstadkommit med din träning genom CrossFit Övik?
– Har blivit mycket bättre på Pull-ups och Double Unders, även om de inte sitter helt ännu. Styrkelyft och tyngdlyftningen har gjort mig starkare generellt.

Sex snabba:
Träningsmål 2016?
– Att springa Stockholm halvmarathon under 90 minuter och att klara av de vanligaste övningarna inom CrossFit, inklusive Muscle-ups, för att kunna börja tävla nästa år. Målet är just nu att kombinera löpning och CrossFit så mycket som möjligt.

Roligaste övningen?
– Tyngdlyftning och framförallt cleans!

Värsta övningen?
– Hmm… vi gjorde i en metcon massa enbenshopp, det var bland det värsta jag gjort.

FavoritWOD/pass?
– Det mesta är kul!

Bästa träningslåten?
– Gillar Redfoo och framförallt låten Juicy Wiggle.

Favoritmat?
– Grillad kyckling eller kebab!