CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Niklas Byström

Hej Niklas! Berätta lite om dig själv!
– Niklas Byström, 33 år ung med rötterna i Ullånger. Bor i lägenhet i centrala Örnsköldsvik. Dagtid håller jag till på BAE Systems, ca 300 meter från Boxen, där jag jobbar som gruppchef för våra projektinköpare.

Vad har du för träningsbakgrund?
– I princip endast fotboll under 20 år. Lite fuskande på gym, löpning och andra bollsporter har varit några få komplement under den ”aktiva” tiden. I övrigt så kan man hitta mig harvandes på Veckefjärdens golfbana sommartid, men jag vet inte om det kvalificerar som ”träning” även om det nu är godkänt av skatteverket.

Vad fick dig att välja CrossFit som träningsform?
– Vi provade CrossFit en gång i veckan under ett par fotbollssäsonger som försäsongs- och uppbyggnadsträning. På den tiden var träningsformen helt okänd för mig och varje pass var förenat med ångest och träningsvärk kommer jag ihåg. Jag sa ofta till mig själv att det var helt uteslutet att utsätta sig för en sådan träningsform frivilligt, men jag tror att insikten om att det var ett väldigt komplett sätt att träna både rörlighet, styrka, teknik och flås tände någon form av gnista. Efter nästan ett års uppehåll från all träning under 2016 så beslöt jag mig för att hoppa på och prova ett tag då jag har både vänner och kollegor som är aktiva.

Sex snabba:
Träningsmål 2018?
– Må bättre, bli rörligare och starkare! –mer konkret så vore det kul att lyckas få till muscle-ups, klara 80 kg-strecket på Snatch och 100 kg-strecket på CnJ.

Roligaste övningen? 
– Snatch

Värsta övningen?
– Wallballs eller Thrusters

Bästa träningslåten?
– Nåt med AC/DC, typ Heatseeker.

Favoritmat? 
– Mammas!

Det här vet typ ingen om mej: 
– Jag har faktiskt 5 visdomständer.

Slutligen; något att säga till alla därute som funderat på att besöka/börja träna hos CrossFit Övik?
– Kom och prova! Träningsformen är perfekt då man får utmana sig själv både fysiskt och mentalt. Den sociala aspekten av träningen, omväxlingen och stöttningen som finns på plats med våra instruktörer och övriga medlemmar gör det mycket roligare och motiverande än att träna på egen hand.