CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Therese Leonhed!

Halloj Tessan! Berätta lite kort om dig själv.
– Jag heter Therese, är 32 år och gift med Head Coach Björn. I februari blir vårt barn ett år och jag är för närvarande föräldraledig. Innan ”ledigheten” arbetade jag på socialtjänsten med barnutredningar.

Träningsbakgrund?
– Jag har under min uppväxt haft fokus på att vara smal så min träning har bestått av aerobics, gympa och promenader. Precis innan jag blev förälskad i CrossFit hann jag gymma i några månader också. Idag ångrar jag att jag hade fel fokus och att jag aldrig har byggt upp min styrka. Jag ser nu den enorma fördel de med en ”riktig” träningsbakgrund har vad gäller både styrka och explosivitet. Jag började träna CrossFit år 2010 och det har förändrat hela mitt liv. Jag är även utbildad tyngdlyftningsinstruktör och var tidigare instruktör i boxen när vi var en nystartad förening, men insåg efter ett tag att det inte riktigt var min grej.

Du har ju varit med sedan uppstarten; vad anser du vara det bästa med CrossFit Övik?
– Det är framförallt gemenskapen; att träna tillsammans med sina vänner varje dag är helt fantastiskt. Det bästa är även den eufori en jobbig metcon kan framkalla.

Något du åstadkommit med din träning genom CrossFit Övik?
– Det är mycket. Allt ifrån att bli starkare, mer uthållig och duktig på tekniska övningar till att stärka självkänsla och självförtroende.

Sex snabba:

Träningsmål 2016?
– Att fixa 10 strikta Handstand Push-ups och 10 strikta Pull-ups.

Roligaste övningen?
– Handstand Push-ups, Pull-ups och Double Unders.

Värsta övningen?
– Wall Balls och Thrusters.

Passet som ger dig mardrömmar?
– Ett pass under vår egna tävling Övik Games i somras; 50 Wall Balls och 40 cal Assault Airbike for time. Det är ingen bra kombo för en kort och lätt person.

Bästa träningslåten?
– Jag har ingen. När jag kör ett jobbigt pass hamnar jag i en bubbla och hör ingenting, så nästan vad som helst funkar.

Favoritmat?
– Bläckfiskrisotton jag åt i Kroatien för två år sen. Något mer lättillgängligt är en väl tillagad bit kött. Gärna med ädelost eller kantareller.

Något annat du vill dela med dig av?
– Innan jag och Björn blev ett par tränade vi CrossFit var för sig fast på samma gym. En dag körde vi ett pass tillsammans och vi trivdes så bra ihop att vi sedan dess har fortsatt så. Fler och fler, de flesta nya bekantskaper, hakade på vår träning tills vi var så många på gymmet att vi kände att vi behövde fixa en egen lokal för att få plats. Snart hade några av oss startat upp en ny idrottsförening som bevisligen har gått mycket bra. CrossFit är alltså grunden till både min familj och till mina närmaste vänner.