CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Månadens profil: Vår Glenn!

Tjo, Berätta lite om dig själv!

Glenn Kohlén, 28 år och kommer från början från Sala. Flyttade hit efter ingenjörsstudier i Luleå. Är en vintermänniska som älskar att åka skidor. En lång orörd offpist-repa, då är jag lycklig! Har tränat med det här gänget i ett år ungefär. Var med och startade upp nuvarande gymmet och sitter i styrelsen som vice kassör. Jobbar mycket stillasittande så det var viktigt för mig att hitta en träningsform som jag trivs med.

Vad har du för träningsbakgrund?

Egentligen ingen alls. Lyft lite skrot på gymmet men utan mål och egentlig kunskap. Skidåkningen får kanske räknas som träning också.

Nu när du tränat ett tag med oss, vad är det bästa?

Det absolut bästa är gemenskapen! Det är aldrig jobbigt att ta sig iväg till träningen när man har alla sina kompisar där. Men även att det verkligen märks resultat! Bara efter några månader kände jag en tydlig förbättring i styrka och kondition och senaste skidsäsongen var mina ben i bättre form än någonsin.

Något du åstadkommit genom din träning med oss som du är extra stolt över?

När jag började fanns det inte en chans att jag skulle klara av en pull-up men nu börjar de rulla på riktigt bra och jag har till och med satt chest-to-bar. Det trodde jag inte för ett år sedan! Utöver det så är jag väldigt glad över hur min mentalitet har förändrats.

 

Några snabba

Träningsmål 2014: HSPU som jag är ganska nära att klara av och muscle-up, som jag inte är så nära att klara av!

Roligaste övningen: Har ingen favorit sådär men jag gillar skivstången. Frivändningar och styrkeryck är kul. Gärna kombinerat med till exempel burpees.

Värsta övningen: Burpees! Och pistols.

Passet som ger dig mardrömmar: Kommer inte på något på rak arm men jag har en hatkärlek till benpass. Jag hatar dem innan och under tiden men älskar dem efteråt. Det finns ingen träningsvärk som den efter ett benpass!

Bästa låten att träna till(just nu): Calvin Harris – Summer. Jag tänker alltid på head coach Björn när jag hör den och då blir man ju sjukt taggad!

 

Avslutningsvis vill jag bara säga

Om du inte har provat funktionell träning tidigare så kom hit och prova med oss! Jag har aldrig haft så roligt när jag tränar som jag har här!

/Glenn