OM OSS

På CrossFit Övik lyser flashiga gymmaskiner med sin frånvaro. Istället använder vi den egna kroppen som motor och tar hjälp av funktionella träningsredskap som skivstänger, kettlebells, medicinbollar, lådor, traktordäck, rep och romerska ringar. Boxen har 6 m upp till tak, ca 400 m2 golvyta uppdelat på två träningsytor och ligger nära Höglandssjön för löpning/cykling och annan utomhusträning.

Hos oss är det viktigaste att vi har roligt när vi tränar – genom det växer en härlig gemenskap fram. Detta uppnår vi dels genom att träna tillsammans men också av att ha ständig variation av övningar, intensitet och passupplägg. Genom detta blir din träning aldrig slentrianmässig eller ensidig. Vår filosofi är att alla medlemmar, oavsett ålder eller träningsbakgrund, ska kunna träna samma rörelsemönster under ett och samma pass. Är övningen avancerad kan man alltid skala ned den till en mer anpassad nivå för just dina behov. Våra instruktörer finns där för dig som medlem att instruerar och vägleda till en bättre och mer hälsosam livsstil, och som tillsammans med andra medlemmar stärker, peppar och firar varandras framgångar.

Som medlem kan man boka plats till de Atletpass med instruktör som finns utsatta, inkl. ”OlyTisdag” och ”Power Flow”. Nivån sätts efter dina egna förutsättningar. Våra instruktörer är utbildade inom både CrossFit, funktionell träning, gymnastik, tyngdlyftning och kettlebells. Det finns även möjlighet att komma på Open Gym på utsatta tider. Då tränar man utan instruktör men oftast med andra medlemmar.
Vilka fördelar finns med att träna hos CrossFit Övik?

Korta, intensiva träningspass har visat sig vara mycket effektiva och är här för att stanna! Kroppens syreupptagningsförmåga förbättras och du blir uthålligare. CrossFit gör dig starkare, rörligare, snabbare och smidigare. Du får en bättre koordination, kroppskontroll och balans. Men framförallt får du en tight gemenskap tillsammans med medlemmar och instruktörer, och du kommer att ha sjukt roligt!
Alla är välkomna

På CrossFit Övik är alla välkomna; oavsett kön, sexualitet, etnicitet eller religiös tillhörighet. Vi är måna om varandra och varje medlem ansvarar för att bidra till en skön atmosfär och god tillvaro. Vi tränar rent och har därför noll tolerans mot alla olagliga prestationshöjande preparat.