CrossFit Övik

LAT: 63.304831.
LNG: 18.72137.
Meny

Open 2016

Natten mellan den 25-26 februari drar årets folkfest igång: CrossFit Open 2016!

De kommande fem veckorna släpps ett pass varje vecka (16.1 t.o.m. 16.5) under torsdagsnatten och man har på sig till efterföljande måndag att genomföra passet! Vi på CrossFit Övik kommer att köra dessa pass varje fredag kl. 17.30. Det går såklart bra att göra det när som framtill måndagen men vi kommer ha instruktörer på plats på fredagen som kan döma och registrera dina resultat. Vi instruktörer kommer också tävla i Open och strävar för att genomföra våra försök på fredagarna.

CrossFit Open är ett grymt kul sätt att mäta sin fitnessnivå på genom vanliga övningar/utföranden inom sporten under s.k metcons. Och då ca 300 000 människor världen över gör detta är det också ett utmärkt tillfälle att jämföra sig med andra inom kanske sin åldersgrupp och geografiska område =).

Vill man vara med och registrera sina resultat anmäler man sig via http://games.crossfit.com/about-the-games/the-open (kostar 20$). Givetvis kan alla våra medlemmar delta och genomföra passen utan att ha registrerat sig. Det blir dock mer på ”riktigt” och väcker tävlingsdjävulen inom dig om Du faktiskt ställer upp och registrerar sig som tävlande! Det är också just då som så många vågar utmana sig själv lite extra och växer enormt som atlet på köpet! Det finns såklart olika klasser och olika åldersgrupper, så kika in vad du känner skulle passa dig =). Eftersom det handlar om CrossFit kommer såklart skalade variationer på svårare/tyngre övningar finnas tillgängligt även.

Vi ses i boxen!

Foto: courtesy of CrossFit Inc.