Vad är CrossFit?

CrossFit är en träningsfilosofi som baseras på ständigt varierande funktionella rörelser under relativt hög intensitet. Vi tror på att använda och stärka kroppens naturliga rörelsemönster; hoppa, putta, dra, pressa, kasta, rulla, klättra, stå, sitta och springa m.m. Vi tränar övningar som kan översättas till dessa alldagliga rörelser. Därför utövas ett brett spektra av olika idrotter och gärna kombinerat. Vi tränar oftast flerledsövningar, både med och utan vikt, såsom tyngdlyftning, gymnastik, styrkelyft, mobilitet, kettlebells, rodd och löpning. I slutändan kommer du ut som en starkare, uthålligare, rörligare och mer vältränad människa – redo att anta vardagen något enklare!

En central del av CrossFit handlar om att träna utifrån sina egna förutsättningar. Med detta menas att man tränar en rörelse utifrån sådan nivå som passar just dig. Är en övning avancerad kan man alltid skala ned den men samtidigt behålla rörelsemönster som vid ett mer avancerat utförande! Vi instruktörer finns till för att hjälpa dig hitta just denna nivå. Därför passar också CrossFit alla!
Utöver allt detta är gemenskapen bland boxens medlemmar minst lika viktig. Vi följer varandras resa, utveckling och personbästan med lika stor glädje som våra egna. När någon lyckas med ett träningsmål är high fiven aldrig långt borta!

Här bredvid visas två filmer som summerar väldigt bra vad CrossFit handlar om (courtesy of CrossFit Inc.).